prosze o Pomoc w ciągach
żabol: Który wyraz ciągu o wyrazie ogólnym an={2n2−3n+1}{2n−2}to działanie jest w ułamku =n∊Njest
równy 5?
12 mar 18:15
Ajtek: | 2n2−3n+1 | |
| =5 i rozwiąż. |
| 2n−2 | |
12 mar 18:16
żabol: czy to tak {4n−3n+1}{2n−2}=to sie poskraca i zostanie 2
12 mar 18:24
.: gówno XD
12 mar 18:27
Ajtek: Nie. Po pierwsze zgubiłeś kwadrat w liczniku.
Po drugie ułamek robi się w ten sposób:
u {4n−3n+1}{2n−2} tylko bez spacji
4n−3n+12n−2 (mały) lub
| | 4n−3n+1 | |
U {4n−3n+1}{2n−2} |
| (duży) też bez spacji. |
| | 2n−2 | |
12 mar 18:27
żabol: rety jak sie wyrazasz chyba inteligentna istoto bo raczej ciezko to stwierdzić .:
| | 4n−3n+1 | |
no ok ułamek |
| |
| | 2n−2 | |
12 mar 18:34
.: masz coś kurwa co mnie paszczurze Xd
12 mar 18:35
Ajtek: Nadal gubisz kwadrat w liczniku, to raz, a dwa skąd się wzięło 4 w tymże liczniku na samym
początku
12 mar 18:36
.: z dupy maryny XD
12 mar 18:37
Ajtek: Żabol ja znikam, jak coś będę ok 21, może ktoś inny pociągnie za mnie to rozwiązanie.
12 mar 18:41
żabol: podniesione do kwadratu i jeszcze do kwadratu
12 mar 18:41
żabol: ok spoko jej .:ale ty chyba masz 6 latek z twojego zachowania tak wynika ropisz fajna opinie
temu forum nie ma co
12 mar 18:42
.: nie mam 6 latek, jak bym miał to bym komputera nie miała ciole −.−
łysa pało XD
12 mar 18:46
żabol: hehe dziecinko
12 mar 18:48
.: kutasie śmierdzący xd
12 mar 18:51