| sinβ + 3sinβ | |
= √3tgβ | |
| 2 |
| √3 | ||
sin β = | tg β | |
| 2 |
| sin β | ||
tg β = | ||
| cos β |
| √3 | ||
(sin* cos) β = | sin β | |
| 2 |
Co to jest
| √3 | ||
sinβ = | tgβ | |
| 2 |
| √3 | sinβ | |||
sinβ = | / :sinβ (sinβ > 0, bo β − ostry) | |||
| 2 | cosβ |
| √3 | 1 | |||
1 = | ||||
| 2 | cosβ |
| √3 | ||
cosβ = | ||
| 2 |
| π | ||
β = 300 = | ||
| 6 |
| √3 | sinB | 1 | |||
sinB= | /* | ||||
| 2 | cosB | sinB |
,
| √3 | ||
dzieki za pomoc, zapomnialem ze mogę to skrócić sinβcosβ = | sinβ | |
| 2 |
.