Bardzo proszę o pomoc.
Sylwia: Do wykresu funkcji f określonej wzorem f(x)=ax należy punkt:
1)(3,8) 2)(−5,32) 3)(12,12) 4)(−1,14)
a)Podaj wzór funkcji f
b)Wyznacz wartość funkcji f dla argumentu: −12
c)Wyznacz argument, dla którego wartość funkcji f jest równa 64
12 mar 17:57
Sylwia: Proszę pomóżcie
12 mar 18:05
Sylwia: Jak to zrobić ?
12 mar 18:08
Tragos: a wzór funkcji dobrze przepisany?
12 mar 18:09
firi: f(x)=y=> druga współrzędna
x=> pierwsza współrzędna
12 mar 18:09
Tragos: hym.. czy jak? te 4 punkty należą do tej funkcji?
12 mar 18:10
Sylwia: aha, można jaśniej wyjaśnić ?
12 mar 18:10
Sylwia: no, błagam jak to zrobić ?
12 mar 18:14
Sylwia: dlaczego nikt mi nie chce pomóc ?

:(
12 mar 18:23
.Sylwia: Ajtek pomożesz mi, ty taki dobry jesteś z Matematyki ?
12 mar 18:29
snoop_math: Więcej danych
12 mar 18:33
Sylwia: HELP ME !
12 mar 18:33
Sylwia: to jest całe zadanie
12 mar 18:34
Patryk: P(3,8)
x=3,y=8
y=ax
8=a3
12 mar 18:43
.: można dalej
12 mar 18:45
Sylwia: proszę pomóżcie rozwiązać
12 mar 18:51