matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie |2x - 7| = 5 jest prawdziwe wtedy i tylko wtedy, gdy:
Olcia:
Równanie |2x − 7| = 5 jest prawdziwe wtedy i tylko wtedy, gdy: A. x = 6 lub x = 1 B. x = 6 lub x = −1 C. x = −6 lub x = 1 D. x = −6 lub x = −1 Proszę o rozwiązanie
12 mar 17:48
Aga1:
2x−7=5 lub 2x−7=−5 dokończ
12 mar 17:49
Olcia:
Dziękuję bardzo
12 mar 17:54