matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f. wymierna
Daria:
Jak narysować wykres f(m)= −
6m
m+2
?
12 mar 17:42
xData:
6(m+2) − 12
6(m+2)
12
−12
f(m) = −
=
−
=
+ 6
m+2
m+2
m+2
m+2
−12
1) f(m) =
, dla m∊R\{−2}
m
−12
2) f(m) =
+ 6, gdzie przesunięcie o wektor: v = [−2, 6]
m+2
12 mar 17:50
Daria:
dziękuję
12 mar 21:04