Prosta
Dawidos88: głupie pytanie ale dawno tego nie miałem . Zadanie : Narysuj prostą
a) y=2
b) x=2,5
Jak jest w przypadku a to prosta przecina się z osią x czy y ?
12 mar 17:33
Bartek: w przypadku a) to prosta przetnie oś Y
12 mar 17:35
Jolanta:
12 mar 17:37
pomagacz:
a)
y(x) = 2
dla każdego x, funkcja przyjmuje wartość 2
b)
x(y) = 2.5
dla każdego y (nie)funkcja przyjmuje wartość 2.5
12 mar 17:38
Dawidos88: dzięki
12 mar 17:38
Dawidos88: Wyznacz równanie prostej przechodzącej przez podane punkty A i B jak to zrobić
a) A=(2,−5) B = (2,4)
12 mar 17:56
Aga1: Zaznacz punkty i narysuj prostą i porównaj z rysunkiem Jolanty
12 mar 18:02
Jolanta:

w nawiasie zawsze pierwszy jest x a drugi y
x=2 y=−5
12 mar 18:09
Jolanta: oj minusy nie zaznaczyłam na y
12 mar 18:10