matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązaniem równania 2x - p{7} = ax + 3, a ≠ 2 jest liczba:
Olcia:
Rozwiązaniem równania 2x −
√
7
= ax + 3, a ≠ 2 jest liczba:
3 −
√
7
3 +
√
7
3 +
√
7
A. x =
B. x =
C. x =
D. x
2a
2 − a
2a
3 −
√
7
=
2 + a
Proszę o rozwiązanie
12 mar 17:19
pomagacz:
2x −
√
7
= ax + 3 2x − ax = 3 +
√
7
x(...) = ...
12 mar 17:20
Olcia:
Dziękuję bardzo
12 mar 17:31