matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Tifi:
2|x|−4x
Zbadaj istnienie granicy funkcji y=
w x
0
=0
x
12 mar 17:13
Aga1:
−2x−4x
−6x
limx
→
0
−
=lim x
→
0
−
=−6
x
x
2x−4x
lim
x
→0
+
=−2
x
Granica nie istnieje bo granice jednostronne nie są równe.
12 mar 17:55