Znajdź AnB, AuB, A\B, B\A jeżeli:
Krystian268: Zadanie 12
Dane są zbiory A i B. Znajdź AnB, AuB, A\B, B\A Jeżeli :
a) A = (−∞ ; 8) B = <0,3)
b) A = (4, 12) B = <6; ∞)
c) A = (−4, 5) B = (5,6)
d) A = (4, 10) B = <4,6>
8 kwi 05:32
Krystian268: Jeśli ktoś wie i zna ten temat, prosze o rozwiązanie. Pozdrawiam
8 kwi 05:33
Basia:
(a)
AnB = <0;3)
AuB = (−∞;8)
A\B = (−∞;0)u<3;8)
B\A = 0 (zbiór pusty)
(b)
AnB=<6;12)
AuB=(4;+∞)
A\B=(4;6)
B\A=<12;+∞)
(c)
AnB=0
AuB=(−4;6)\{0}
A\B=A
B\A=B
(d)
AnB=A
AuB=B
A\B=0
B\A={4,6}
8 kwi 17:08
Krystian268: Dzięki bardzo za pomoc, serdecznie Pozdrawiam
9 kwi 03:19
natalia0207: A=(−4,4>, B=<−2,2>
6 gru 10:02