matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba U{8 }{ p{5} + 3 } jest równa:
Olcia:
8
Liczba
jest równa:
√
5
+ 3
A. − 6 − 2
√
5
B. − 6 + 2
√
5
C. 6 − 2
√
5
D. 6 + 2
√
5
Proszę o rozwiązanie
12 mar 17:08
dominiczek:
8
8
√
5
− 3
8
√
5
−24
=
*
=
=
√
5
+ 3
√
5
+ 3
√
5
− 3
5−9
4(2
√
5
−6)
= 6−2
√
5
−4
Odp: C
12 mar 17:18
Olcia:
Dziękuję bardzo
12 mar 17:22
dominiczek:
proszę
12 mar 17:23