matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
asdf:
ciąg arytmetyczny: S
1
0
0
= ? a
1
= 3
2
a
2
stanowi 16
% wyrazu dziesiątego
3
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− No to goł: a
1
= 3 a
2
= a
1
+ r a
2
= 3 + r a
1
0 = 3 + 9r −−−−−−−−−−−−−−−−−−
2
16
2
3
50
3
50
16
% =
=
=
= U{1}[6}
3
100
100
300
−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2
######
a
2
stanowi 16
% wyrazu dziesiątego, czyli:
3
a
1
0
a
2
=
?
6
12 mar 16:54
Ted:
3+9r
3+r=
... wyliczysz r
6
a potem S
100
12 mar 17:22