matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
you:
x
2
+36
Równanie
= 0
x−6
A) nie ma rozwiązań. B) ma dokładnie jedno rozwiązanie. C) ma dokładnie dwa rozwiązania. D) ma dokładnie trzy rozwiązania x
2
+36=0 x
2
=−36 sprzeczne czyli odp A tak
12 mar 16:35
jamjestja:
Dokładnie tak.
12 mar 16:37
you:
dzięki
12 mar 16:40