matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.....
Justyna:
Napisz rownanie prostej k prostopadlej do prostej o rownaniu 2x + y −5=0 i przechodzacej przez punkt A= (4,−1 )
12 mar 16:32
Ted:
1
y+1=
(x−4)
2
12 mar 16:37
Justyna:
a z skad ci sie tam wziela 1/2 ?
12 mar 16:41