wyznacz współrzędne punktu przecięcia się wykresu funkcji y=2x-4 z osiami układu
ola: wyznacz współrzędne punktu przecięcia się wykresu funkcji y=2x−4 z osiami układu współrzędnych
.sporzaz wykes tej funkcji i podaj miejsce zerowe
12 mar 16:14
asdf: punkt przecięcia sie z osią y:
f(0) = −4
2x − 4 = 0
2x = 4
x = 2
ODP: A − punkt przecięcia się z osią Y
A(0;−4)
B − punkt przecięcia się z osią X
B(2;0)
funkcje sobie narysuj już sama
12 mar 16:18
ola: dziękuje
12 mar 16:21
ola:
12 mar 16:25
ola: coś takiego
12 mar 16:25