matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi Pomocy
wiki:
hej prosze o sprawdzenie zadania Miedzy liczby 65 i 35 wstaw dziewięc liczb tak aby wraz z danymi liczbami tworzyły ciąg arytmetyczny. a11=a1+(11−1)*r 35=65+10r 35−65=10r −30=10r/:10 r=−3
12 mar 15:48
Ania:
dobrze
12 mar 15:53