matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
julia:
Jak obliczyć miejsce zerowe funkcji y = − 1/2x + 2/3 ?
12 mar 14:50
Artur z miasta Neptuna:
y=0, czyli 0 = −
1
/
2
* x +
2
/
3
... wyliczasz 'x'
12 mar 14:51
julia:
dziękuję
12 mar 14:53