matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
Konrad:
Jan wypełnia kupon multilotka 5 cyframi. Oblicz Prawdopodobieństwo zdarzenia A, że Jan trafi wszystkie 5 liczb jeśli wiadomo, że kolektura losuje 20 liczb z pośród 80.
12 mar 13:16
Aga1:
80
20
IΩI=
20
5
IAI=
IAI
P(A)=
IΩI
12 mar 13:19