prosze o pomoc
lucyna36: prosze o pomoc
oblicz dziedzine funkcji
a) y=3x+1
12 mar 12:31
AC:
D=R
12 mar 12:33
lucyna36: dziekuje
12 mar 12:36
lucyna36: prosze o wytłumaczenie jak to zrobic
oblicz dziedzine funkcji
y=
√x+2
12 mar 13:12
pigor: ... np. tak :
1) z definicji pierwiastka stopnia parzystego : x+2 ≥0 ⇔ x ≥−2 , czyli
D= < −2;+∞) ;
2) z definicjo funkcji wymiernej : x−1≠0 ⇔ x≠1 , więc
D=R\{1} = (−∞;1)U(1;+∞) . ...
12 mar 13:18
lucyna36: wielkie dzieki
12 mar 13:30
pigor: nie ma za co , ale zauważ , że
definicje, definicje

w określaniu dziedziny są najważniejsze i ...

już
12 mar 13:34
lucyna36: prosze o sprawdzenie i jak mam to narysować?
narysuj wykres funkcji f (x)=x2−1x+2
a=1 b=−1 c=2
1−4*a*c
1−8= −7
12 mar 20:57
lucyna36: −7 wyszło z delty
12 mar 20:57
lucyna36: czy musze jeszcze coś policzyć?
12 mar 21:52
Aga1: Musisz policzyć wierzchołek, punkt przecięcia z osią oy, punkt do niego symetryczny względem
osi symetrii paraboli i jeszcze obliczyć kilka punktów, by dokładniej narysować wykres.
13 mar 16:18
lucyna36:
NADAL NIE WIEM JAK NARYSOWAĆ
13 mar 20:35
lucyna36: CZY TO JEST DOBRZE ?
JAK MA WYGLADAC TEN RYSUNEK PAROBOLA?
13 mar 22:02
lucyna36: czy ktoś może mi to sprawdzic?
16 mar 21:15