matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okąg
ja:
napisz równanie okręgu o środku S (−3,6) i promieniu równym długości odcinka o końcach A(2,−3) B(−5,−1)
12 mar 11:45
asdf:
r = |AB| |AB| =
√
(x
b
− x
a
)
2
+ ( y
b
− y
a
)
2
S ( −3, 6) a = −3 b = 6 (x − a)
2
+ (y − b)
2
= |AB|
2
12 mar 11:51