matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c.aryt
wikiii:
Zapisz wzór ogólnyciagu arytmetycznego (an) o róźnicy r, wiedziec, ze: a1 = 24 r= −1/2
11 mar 21:17
Beti:
masz wszystkie potrzebne dane − podstaw je do wzoru na a
n
: a
n
= a
1
+ (n−1)r i doprowadź do najprostszej postaci
11 mar 21:21