matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
na ile sposobów
Rose:
na ile sposobów można ustawić 5 osób w rzędzie tak aby A i B stali obok siebie? {ABCDE}
11 mar 21:16
rumpek:
AB−−− −AB−− −−AB− −−−AB 4 * 3! * 2! = 4! * 2! = 4! * 2 = 24 * 2 = 48
11 mar 21:17