matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wyraz a_5 ciagu
Karola:
a
1
=1 a
2
=2 a
n
+
2
=a
n
−a
n
+
1
n≥1
11 mar 19:55
Krzysiek:
masz wzór rekurencyjny... policz a
3
,a
4
, a
5
a
3
=a
1
−a
2
=−1 a
4
=...
11 mar 19:56
Karola:
a
4
=a
1
−a
3
?
11 mar 20:01
Krzysiek:
a
4
=a
2+2
=a
2
−a
3
...
11 mar 20:02