pomoc v2
maturzysta: zapisz wzór funkcji kwadratowej o wierzchołku (3; −7) przechodzącą przez punkt (2; −8)
11 mar 19:20
a: Kanoniczna:
a(x−b)2+c, czyli f(x) = a(x−3)2−7;
Żeby przechodziła przez punkt
−8 = a(2−3)2−7
a = ileśtam.
11 mar 19:22
Aga1: y=a(x−3)2−7−−−postać kanoniczna W(3,−7)=(p,q)
i podstaw x=2, y=−8 w celu wyliczenia a.
11 mar 19:23
maturzysta: Nie rozumiem skąd to wziąłeś.
11 mar 19:24
a: Wrzuciłem Ci w drugim pytaniu linka do strony na której jesteśmy, gdzie jest opisana postać
kanoniczna.
11 mar 19:24