matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zdarzenia elementarne.
zuzia:
Liczba zdarzeń elementarnych w rzucie n monetami jest równa 64. Zatem n jest równa? jak to zrobić?
11 mar 19:13
Aga1:
2
n
=64 2
n
=2
6
n=..
11 mar 19:15
zuzia:
czemu tam jest 2 do potęgi n?
11 mar 19:17
zuzia:
?
11 mar 19:18