prawdopodobieństwo
adam.: Z cyfr 0,7,8,9 Julka tworzy trzycyfrowe kody ktore beda otwierac hotelowe drzwi , przy czym
cyfry moga sie powtarzac . Julka utworzyla juz 20 takich kodow , ile kodow moze jeszcze
utworzyc ?
jak to zrobić? : O
11 mar 18:59
Saizou : 4*3*2=24 tak mi się zdaje
czyli może utworzyć jeszcze 4
11 mar 19:01
Basiek: Takich kodów jest:
X X X X
4*4*4*4=256
256 możliwości− 20 możliwości, które wykorzystała= 236
11 mar 19:02
Basiek: Ups.

TRZYCYFROWE
4*4*4=64
64−20=44 Teraz.
11 mar 19:03
Saizou : ale cyfry nie mogą się powtarzać
11 mar 19:04
Saizou : a mogą się powtarzać mój bład− niedoczytanie
11 mar 19:04
Saizou : to Basia ma racje
11 mar 19:05
adam.: dzięki za pomoc < 3
11 mar 19:08
Basiek: Proszę <3
11 mar 19:09