Dla jakich wartości parametru m równanie
wielomian: Dla jakich wartości parametru m równanie x4 +2 (m−2)x2 + m2 −1=0 ma dwa różne pierwiastki?
11 mar 18:22
rumpek:
Zadanie sprowadza się do tego, aby zauważyć, że jeden pierwiastek ma być dodatni a drugi
ujemny, czyli:
t = x
2, t∊<0, +
∞)
11 mar 18:24
Artur z miasta Neptuna:
oojjjjj
niee tylko
t=x2 t∊(0,+∞)
Δ = 0
też da Ci 2 rozwiązania
11 mar 18:31
rumpek: o pardon

racja z tym przedziałem takie przyzwyczajenie

brzydko nawet wyglądało
11 mar 18:38