matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
ewelina11:
1. Proste y=x−4 i y=3x−4 zawierają dwa boki trójkąta prostokątnego. Znajdź współrzędne wierzchołka kąta prostego tego trójkąta wiedząc że prosta zawierająca trzeci bok przechodzi przez punkt K=(3,1)
11 mar 17:48