matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanka i nierówności
Milcia002:
1).
6
x
−
2
x
−1= 1 2). (3x−1)(4x+5)=(4x+5)(2x−1) 3) −4x(x−3)(x−
√
2
)(x+4)=0 4). 27x
2
−25=0 5). 27x
3
+27x
2
−25x−25=0 6). 2x−
√
3
{x}+2≥1 7).
√
2
x−2=
√
2
−1
11 mar 17:35