matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uklad rownan
Kasandra:
rozwiaz uklad rownan ; {x−y=−1 {xy=2
11 mar 17:22
Saizou :
x=−1+y i podstaw do drugiego równania
11 mar 17:23
Kasandra:
wiem i mi kosmos wychodzi z tego
−1+y)*y=2 y
2
−y−2=0
1−2
√
2
x1
.....
2
11 mar 17:26