...?
dannis: Dane są dwa wierzchołki A(9. −1) i B(−7, 3) prostokąta ABCD oraz pkt E(4; −4) nalezacy do
boku CD.
a)Wyznacz rownanie prostej zawierajacej bok CD;
b)oblicz wspolrzedne wierzcholka C;
c)Oblicz wspolrzedne pktu S przeciecia sie przekatnych tego prostokata.
7 kwi 21:11
dannis: Kto mi powie jak mam sie do tego zabrac? mam to zadane choc wczesniej nie robilem czegos
takiego i nie mam zeilonego pojecia jak to ogarnac...?

Pomoze mi ktos?
7 kwi 21:12
dannis: nikt nie wie

7 kwi 21:54
Bogdan:
Krok 1.
Napisz równanie prostej zawierającej punkty A i B, podaj swój wynik. Potem zrobimy
krok 2.
7 kwi 22:16
dannis: y= −x+5
8 kwi 00:00
Bogdan:
Sprawdzamy:
A = (9 − 1)
−1 = −9 + 5 sprzeczność
B = (−7, 3)
3 = 7 + 5 sprzeczność
prosta y = −x + 5 nie zawiera punktu A oraz punktu B.
Spróbuj jeszcze raz
8 kwi 00:19
Shinger: chłopie

hehe to chyba zadanie z zestawu maturalnego

bo identyczną treść zadania
robiłem
8 kwi 05:30
dannis: y=−14x+54
9 kwi 12:22
dannis: co dalej zrobic? pewniecos zwiazanego z pktem E?
9 kwi 12:22
dannis: Wie ktoś?
9 kwi 15:04
dannis:
10 kwi 17:20
dannis: Pomoze ktoś?
11 kwi 13:58
baranek chwalipięta :D: Jaki warunek musi spełniać prosta g(x), żeby była równoległa do f(x) (przechodząca przez
A,B)
11 kwi 14:02