matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Aleksandra:
4 log5+2log2=? a. log 24 b.2 log25 c.1+log8 d.2+log25
11 mar 16:16
Ajtek:
Własności logarytmow się kłaniają:
n
log
a
b=log
a
b
n
oraz log
a
b
+log
a
c
=log
a
(
b*c
) Zastosuj, pokaż obliczenia, pomogę dalej.
11 mar 16:33