matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomózcie
POMOCY!!:
Wyznacz ciąg geometryczny (an ) spełniający poniższe warunki a) ⎧ a1+a2=−6 ⎩ a2+a4=0 b) ⎧ a1+a3=2 ⎩ a2*a4=2
11 mar 15:38
chujson:
a1=−16 a2 = 10 a4=6
12 mar 10:48
AW&PP:
a1= −6 Q=0 a2=0 a4=0
12 mar 11:03