matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiażecie
ewa:
jeżeli przeciwprostokątna AB trójkata prostokątnego ABC ma długość 10cm,a sinus kata CBA jest równy 0,5, to bok Ac tego trójkata ma długość A. 6cm B.5cm C.4cm D3cm
11 mar 15:19
Aga1:
x
sinα=
10
1
sinα=
2
x
1
=
10
2
oblicz x.
11 mar 15:27