pole figury
słodka: pole figury wynosi 15 cm2. oblicz pole figury do niej podobnej jeżeli skala podobieństwa
wynosi 0,4
11 mar 14:20
11 mar 16:07
11 mar 16:10
słodka: można jaśniej?
11 mar 16:37
11 mar 16:41
słodka: to wyjdzie 6 cm
2
11 mar 16:51
11 mar 16:53
słodka: a dlaczego 15
11 mar 16:59
Saizou : | | 2 | |
0,4=410= |
| tak to jest jak się robi wszystko w pamięci  sorry mój błąd |
| | 5 | |
11 mar 17:01
11 mar 17:01
słodka: czyli wyjdzie 2,4

? czy tez nie
11 mar 17:14
11 mar 17:45
słodka: ktoś mi odpowie?
11 mar 18:25
jok:
25x = 60
5x = 12
x = 2,4
11 mar 18:28