matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie wiem jak to zrobić
POMOŻE KTOŚ?:
Wyznacz ciąg geometryczny (a
n
) spełniający poniższe warunki
⎧
a
1
+a
2
=−6
a)
⎩
a
2
+a
4
=0
⎧
a
1
+a
3
=2
b)
⎩
a
2
*a
4
=2
11 mar 13:38