zad
mario: Proszę o rozwiązanie: 2,6 x 1/2 + 6,8 / 2 2/5 =
7 kwi 20:53
Mariusz: 1,3x+1,36
8 kwi 21:51
Eta:
Mariusz?, tam nie ma chyba "x" tylko to mnożenie!
więc : 1,3 + 1,36 = ........ dodać to już mario potrafisz

co?........ weź liczydło
8 kwi 21:58
Mariusz: myślałem że to x− jak nie ma napisanych znaków to właśnie nie wiadomo
8 kwi 22:01
Eta:
lub na pieniążkach

1zł 30gr + 1zł 36 gr = ............
8 kwi 22:02
Eta: Mariusz, tak wiem ,że tak myślałeś

ale to zadanko ,pewnie z 4 −ej klasy szk. podst.
8 kwi 22:03
Mariusz: pewnie tak
8 kwi 22:04
Mariusz: Eta mógłbym Cie prosić o wskazówkę, jak sie nauczyć dobrze prawdopodobieństwa, bo chyba
czas abym sie go nauczył

Czy z tych wzorów co sa na stronach mozna sie jakoś tego
nauczyć
8 kwi 22:06
Eta: Oczywiście ,że można!
Musisz nauczyć się rozrózniać:
kiedy jest kombinacja
kiedy warjacja z powt.
a kiedy warjacja bez powtórzeń
no i oczywiście def. klasyczna,że P(A)=
mocAmocΩ
PS: przejrzyj przykładowe zadania i dasz radę
8 kwi 22:11
Mariusz: no właśnie musze popracować nad tym bo o ile dobrze pamiętam to jest to chyba na
maturze
8 kwi 22:12
Eta: Obowiązkowo jest, przynajmniej jedno z r−ku prawdopodobieństwa.
Przejrzyj tutaj na forum, mnóstwo takich zadań było rozwiazywanych.
To nie jest takie trudne, dasz radę, wierzę w Ciebie
8 kwi 22:15
Basia: A na dodatek już dziś było ! Mario nie zaglądasz do własnych postów ?
8 kwi 22:16
Mariusz: jak to

8 kwi 22:18
Basia: Sama liczyłam !
8 kwi 22:19
Mariusz: Basiu ale ja nie dodawałem dziś żadnych zadań

to czasem nie pomyłka
8 kwi 22:22
Basia: Też nie zgadłam co to jest to x. Patrz
13264
8 kwi 22:22
Basia: Nie Mariusz tylko mario! Autor tego postu !
8 kwi 22:22
Mariusz: ja zawsze sie podpisuje Mariusz

więc to nie mój post
8 kwi 22:23
Basia: Pomyłka, ale Twoja. Pisałam o zadanku z tego postu. Tylko Eta zgadła, że x to mnożenie!
8 kwi 22:24
8 kwi 22:25
Mariusz: rozumiem już
8 kwi 22:28