matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Agniecha. :
X
0
jest pierwiastkiem wielomianu W(x) wyznacz a W(x)=x
4
+2x
3
+ax
2
−6x X
0
= −2
11 mar 12:16
?:
W(−2)=0
11 mar 12:26
Agniecha. :
pod X mam podstawić −2
11 mar 12:28
?:
tak
11 mar 12:29