matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz wyrażenie
Chloe:
2n+1
Wzór ogólny ciągu a
n
=
n−3
a) a
2
n
b) a
n
− a
1
c) a
n
+
1
− a
n
11 mar 10:36
Aga1:
Jak masz obliczyć a
2n
to do podanego wzoru wszędzie zamiast n wpisujesz 2n
2
(2n)
+1
4n+1
a
2n
=
=
(2n)
−3
2n−3
11 mar 11:09