:(
kasia: Proszę pomóżcie... rozwiąż równianie wielomianowe z grupowaniem wyrazów.
2x2−6x2−x+3= 0
Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać, i z której strony to "ugryźć"
11 mar 09:11
Aga1: Na pewno jest 2x2?
11 mar 10:00
kasia : 2x3 przepraszam.
11 mar 10:30
Aga1: 2x3−6x2−x+3=0
2x2(x−3)−1(x−3)=0
(2x2−1)(x−3)=0
Dalej dasz radę?
11 mar 10:33
kasia : spróbuję nic nie obiecuję

ale dzięki
11 mar 10:34
asdf: Dzień dobry

2x
3 − 6x
2 − x + 3
2x
2(x − 3) − (x − 3)
(2x
2 −1) (x −3)
(
√2x − 1)(
√2x + 1) ( x − 3)
11 mar 10:37
kasia : dobry dobry

jutro mam sprawdzian... NIe wiem czy taki dobry bo nic nie umiem
11 mar 10:39
11 mar 10:42