:)
111: ZNALESC NAJWIĘKSZY WSPÓLNY DZIELNIK LICZBY 456578 i 123
11 mar 00:14
Artur z miasta Neptuna:
no rozkładasz te liczby na czynniki ... do dzieła
11 mar 00:48
pigor: ... chyba, że znasz algorytm Euklidesa ...

tu polecam
11 mar 00:56
11 mar 01:01
111: no właśnie chodzi o algorytm euklidesa ale nie wiem jak się do tego zabrać
11 mar 01:12
111: pomocy
11 mar 16:11
Aga1: 456578:123=3712 reszty 2
123:2=61reszty 1
2:1=2 reszty 0
Ostatnia reszta różna od zera jest największym dzielnikiem tych liczb
NWD(456578,123)=1.
11 mar 16:35
111: dziękuję
11 mar 16:44