Problem z silnią
silny: Czy może mi ktoś dokładnie wytłumaczyć dlaczego:
(n+1)!−1+(n+1)*(n+1)!=(n+1)! * [1+(n+1)] −1
nie moge zrozumieć dlaczego tak jest
10 mar 21:47
Basia:
a rozumiesz dlaczego
x − 1 + (n+1)*x = x*[1+(n+1)] − 1 ?
jeżeli rozumiesz to zastąp teraz x przez (n+1)!
10 mar 21:51
Aga1: Możesz zmienić kolejność i wyłączyć
(n+1)!
(1(n+1)!+(n+1)(n+1)!)−1 =(n+1)!(1+n+1)−1
10 mar 21:55
silny: aha dzięki już widzę
10 mar 22:00
Basiek: Mogę się wtrącić?

a−1+a*b=....
a=(n+1)!
b=(n+1)
10 mar 22:01