W ciągu geometrycznym bn wyraz b8 jest równy 2p{2}
ewa 17: W ciągu geometrycznym bn wyraz b8 jest równy 2√2 zaś iloraz ciągu ma wartość pierwaiatek 6
potęgi z 2..
10 mar 21:42
Artur z miasta Neptuna:
no i co związku z tym, że
b
8 = 2
√2 i q =
6√2
10 mar 21:47
Paweł: dobre pytanie
10 mar 21:51
ewa 17: to wobec tego : b1=√2
b1=2 pierwiastek trzeciego stopnia
b1= 2 pierwiastek czwartego stopnia
b1=2 pierwiastek piątego stopnia
11 mar 19:59
Artur z miasta Neptuna:
| | b8 | |
b8 = b1 * q7 => b1 = |
| = .... |
| | q7 | |
12 mar 21:43