matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Papaja:
Pomożecie
Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej graniastosłupa prawidłowego sześciokątnego, którego wysokość wynosi 8cm, a przekątna ściany bocznej ma długość 10 cm.
10 mar 19:58
asdf:
a = 6
a
2
√
3
P
p
= 2 * 6 *
= ...
4
P
b
= 6 * 6 * 8 = ... P
c
= P
p
+ P
b
a
2
√
3
V = 8 * 6 *
= ...
4
10 mar 20:10