Przedziały
Betii:

Liczba należy do przedziału?
10 mar 19:56
asdf: | 1 | | √3 +√2 | | √3 + √2 | |
| = |
| = |
| = .... |
| √3 − √2 | | 3 − 2 | | 1 | |
10 mar 19:59
Betii: √3 + √2
10 mar 20:03
Betii:
a) (0,1)
b) (1,3)
c) (3,4)
d) (4,5)
Takie mam odpowiedzi.
10 mar 20:06
rumpek: oszacuj ile ma:
√2 ≈
√3 ≈
następnie zsumuj te przyblizenia i otrzymasz odp
10 mar 20:07
Basia:
no to rusz wreszcie głową i zajrzyj do książki:
√3 ~ 1,73
√2 ~ 1,41
dodaj sobie
10 mar 20:08
Betii: 3 z resztą
10 mar 20:14
Betii: odp.c − Dziękuję.
10 mar 20:16
Betii: Następne zadanie mam takię:
Niech A,B⊂Ω. Jeśli P(A)=P(B)=0,6 i P(A∩B) = 0,2 to P(B) jest równe?
10 mar 20:20
Basia:
no przecież masz napisane: P(B) = 0,6
chyba nie to masz policzyć
10 mar 21:10
Betii: Basiu przepraszam, źle napisałam. To zadanie jest już rozwiązane. Dziękuję.
10 mar 21:19