matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
pinka03:
Dla pewnego kąta ostrego α zachodzi równość (sin α + cos α)2 = 1,2 to iloczyn sin α * cos α jest równy?
10 mar 16:25
Aga1:
Czy to ma wyglądać tak? (sinα+cosα)
2
=1,2 sin
2
α+cos
2
α+2sinαcosα=1,2 1+2sinαcosα=1,2 dokończ
10 mar 16:33