matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ IA`B`I
Pati:
IABI = 3, IOBI =12, IOA`I =5, OBLICZ IA`B`I = ?
10 mar 16:21
pigor:
... np. tak : z wniosku z tw. Talesa
|A'B'|
|OA'|
|A'B'|
5
=
⇔
=
⇔
|AB|
|OA|
3
|OB|−|AB|
|A'B'|
5
5
5
=
⇔ |A'B'|= 3 *
⇔
|A'B'|=
= 1,(6) . ...
3
12−3
9
3
10 mar 16:34
asdf:
OA = 12 − 3 = 9
9
12
=
5
5 + x
mnóż na krzyż
10 mar 16:36
Aga1:
lub
9
3
=
5
x
10 mar 16:41