.
Vinci.: Dochody Pani Asi i Pani Oli wynosza 5:3 a wydatki 9:5. Kazda z nich w ciagu roku ma 6000zl
oszczednosci. Oblicz dochody oby dwu pan.
10 mar 15:47
Vinci.: choćby małe nakierowanie jeśli można prosić
10 mar 15:49
Tragos: dochody Pani Asi: 5x
dochody Pani Oli: 3x
wydatki Pani Asi: 9y
wydatki Pani Oli: 5y
{ 5x − 9y = 6000
{ 3x − 5y = 6000
teraz trzeba rozwiązać ten układ równań
10 mar 15:53
Aga1: 5x−−−dochody Pani Asi
3x−−dochody Pani Oli
9y−−wydatki Asi
5y wydatki Oli
dochody− wydatki = oszczędności
5x−9y=6000
3x−5y=6000
10 mar 15:59
Vinci.: dziękuję, już załapałem

denna pogoda i człowiek nie myśli.
10 mar 16:04