matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki
felek:
Liczbę
√
32
można przedstawić w postaci : a.8
√
2
b.12
√
2
c.4
√
8
d.4
√
2
Pewnie kosmicznie proste, ale nie mogę dojść
10 mar 15:43
Tragos:
32 = 16 * 2 = 4
2
* 2
10 mar 15:44
Saizou :
√
32
=
√
16*2
=4
√
2
10 mar 15:44
felek:
Dzięki
!
10 mar 15:45