nierówność
mario: e) x
2 + 5x − 5 < 0
Δ=45
√Δ=3
√5
| | 5 − 3√5 | | −5 | | 3√5 | |
x1= |
| = |
| − |
| eee... chyba się nie da |
| | 2 | | −2 | | 2 | |
| | −5+3√5 | |
to z takim razie x2 = |
| |
| | 2 | |
10 mar 15:00
asdf: jak to górale gadajom 'syćko' sie da

x
1 = U{−5 − 3
√5{2}
√5 ≈ 2,235
x
1 < x
2
a> 0
x ∊ (x
1; x
2)
ten zbiór to od x
1 do x
2
10 mar 15:11
asdf: narysuj sobie parabole to zauwazysz to
10 mar 15:15
mario: x1 = U{−5 − 3√5{2}
10 mar 15:16
mario:
Czy to jest dobry wynik?
10 mar 15:18
asdf: ta
10 mar 15:19
mario: to zaraz narysuje...
10 mar 15:21
mario: ale chcę zapytać jak wpisać więcej znaków na tym rysunku bo tylko jeden znak można (litere,
cyfre itp)
10 mar 15:22
mario:
| | −5 − 3√5 | | −5 + 3 √5 | |
x∊ ( |
| , |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
10 mar 15:27
mario: dobrze ?
10 mar 15:34
asdf: tak, jest to rozwiązanie
10 mar 15:37