Trójkąt prostokątny ABC, w którym przeciwprostokątna ma długość 4, przekształcon
Anastazjaaa: Trójkąt prostokątny ABC, w którym przeciwprostokątna ma długość 4, przekształcono za pomocą
podobieństwa o skali k=2,5. Wyznacz długość promienia okręgu opisanego na obrazie trojkata ABC
w tym przekształeceniu.
10 mar 14:54
asdf:

r = 3,5
10 mar 15:00
Anastazjaaa: tam powinno byc 10 a nie 9 chyba?> bo 2,5*4=10
10 mar 15:02
asdf: r = 4,5 no kurde no
10 mar 15:03
asdf: o kurde fakt

kolejny błąd

nie mam dnia dzisiaj cos

no to masz odpowiedź r= 5..
10 mar 15:03
Anastazjaaa: tak wlasnie
10 mar 15:04